Training

Lees meer over de trainingsvormen.

HD Tennis biedt verschillende vormen van tennistrainingen aan. Dat is afhankelijk van leeftijd, aanleg en motivatie, alsook je doelstelling in de sport. Dus voor iedereen hebben we de juiste setting.

De selectie- en regiotrainingen worden in een cyclus aangeboden. In de zomer van april tot en met september en in de winter van oktober tot en met maart. De zomertraining bestaat uit negentien weken les met uitzondering van vakanties en de wintertraining telt 20 weken.

Wij werken samen met T.V. Trifora die de beschikking hebben over indoor tennisbanen. Voor de wintertraining kunnen wij van de beschikbare faciliteiten gebruikmaken.

 • T
  r
  a
  i
  n
  i
  n
  g
  s
  v
  o
  r
  m
  e
  n
 • T
  e
  n
  n
  i
  s
  l
  e
  s
 • S
  e
  l
  e
  c
  t
  i
  e
 • R
  e
  g
  i
  o

Trainingsvormen

HDtennis biedt verschillende vormen van tennistrainingen aan. Dat is afhankelijk van leeftijd, aanleg en motivatie, alsook je doelstelling in de sport. Om voor elke speler de juiste training aan te bieden, hebben wij verschillende soorten trainingen. Die lichten we graag nader toe.

Tennisles

Als beginner kun je bij HDtennis les nemen in een groep óf, als je meer aandacht wilt, privé of duotraining nemen. Het leuke van een groepsles is dat je snel nieuwe mensen (of: andere tennissers) ontmoet. Het voordeel van een privé of duotraining is dat je meer aandacht krijgt.
De groepslessen worden ingedeeld op basis van speelsterkte en beleving. De groepsgrootte zal maximaal 4 tot 6 personen zijn.

Voor de jeugd is er Tenniskids. De lesmethode is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van het kind. Dat zie je terug in de vier verschillende fases waaruit het Tenniskids-programma bestaat: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur hoort een andere leeftijd, baangrootte en balsoort, waardoor kinderen snel tennis leren spelen.

Selectietraining

Voor fanatieke tennissers die naast de clubtraining vaker dan 1 keer per week willen trainen zijn er selectietrainingen.

Die selectietrainingen kunnen bestaan uit alleen een tennistraining, maar ook uit extra fysieke training.

Bij deze prestatieve trainingsprogramma’s horen een regionaal wedstrijdprogramma en oudergesprekken (2 x per jaar). 

Regiotrainingen

Deze training is bedoeld voor jong talent dat geen uitdaging meer ondervindt bij de club of in de omgeving.

Deze jonge spelers brengen wij samen, zodat zij centraal kunnen trainen. De regiotraining wordt samengesteld op basis van nivo en beleving. Zo creëren we een enthousiaste groep spelers die elkaar sterker maken.

 

Net als bij de selectietraining geldt ook voor de regiospelers dat de tennistraining gecompleteerd wordt met een fysiek- en wedstrijdprogramma.