Wie zijn wij

HD Tennis bestaat uit Jeroen Heinhuis en Richard Docter, die gezamenlijk in 2015 HD Tennis hebben opgericht als tennisschool voor jong en oud. Met een specialisme in het ontwikkelen van jonge tennistalenten, biedt HD Tennis verschillende trainingen aan. In samenwerking met onze partners bieden wij daarvoor alle faciliteiten en aanvullende coaching, ondersteuning en begeleiding.

Als duo zijn wij al jaren actief in de tenniswereld en wij stellen ons graag aan je voor.

Richard Docter

Op 9-jarige leeftijd begonnen met tennissen, na eerst een aantal jaren op het hockeyveld te hebben doorgebracht. In zijn jeugd heeft hij vele uren op de tennisbaan gestaan bij zowel club- als KNLTB-trainingen. Dit plezier in tennis wilde hij graag overbrengen op mensen, dus besloot hij tennisleraar te worden.

Jeroen Heinhuis

Op zesjarige leeftijd zette hij al zijn eerste stappen op de tennisbaan bij de lokale tennisvereniging T.V. Boekelo. Daar bleek hij al snel te goed voor zijn leeftijd te zijn en zodoende trok Jeroen naar Enschede, waar hij in zijn verdere jeugd bij de selecties van de KNLTB heeft getraind. Tevens heeft Jeroen deelgenomen aan diverse nationale en internationale jeugdtoernooien.

Richard Docter

Door het behalen van zijn A en B licentie bij de KNLTB, kon hij aan de slag als leraar. In de jaren erna heeft hij in de Verenigde Staten zijn USPTA-trainerslicentie P1 en P2 behaald. In de eerste jaren heeft Richard in de regio tennisles gegeven, maar ondertussen volgde hij ook verschillende stages in de Verenigde Staten. Zo verbleef hij enkele maanden bij Harry Hopman (Florida), Nick Bollettieri (Florida) en Dennis van der Meer (South-Carolina).

In de jaren negentig heeft Richard als KNLTB-trainer gewerkt en Miriam Oremans en Kristie Boogert bij WTA-toernooien begeleid. In de jaren 00 heeft Richard kortstondig bij een sportmarketingbureau gewerkt, maar de liefde om op de tennisbaan te staan overwon. Door weer les te geven – onder de vleugels van Tennisschool Approach – heeft hij zes jaar als club- en selectietrainer gewerkt.

In 2015 is hij samen met Jeroen Heinhuis HD Tennis gestart, vanuit waar hij op diverse locaties club- en selectietrainingen in de regio verzorgt.

Jeroen Heinhuis

In 1991 is Jeroen Heinhuis professioneel tennisser geworden en dat bracht hem tot deelnames aan wedstrijden in het ATP-circuit. Op zijn top bezette hij de 460ste plaats van de wereldranglijst, maar verder stijgen op deze lijst werd helaas belemmerd door een rugblessure, waardoor Jeroen in 1997 ongewild gedwongen werd te stoppen met fulltime tennis.

Bij de KNLTB behaalde hij nadien de A en B licentie om tennisleraar te worden bij Tennisschool Approach. Hier was hij jarenlang het aanspreekpunt voor onder andere de KNLTB omtrent jeugdspelers. Hier kwam hij in aanraking met de Tennispromotor, waar hij enkele jaren werkzaam was in de directie. Sinds 1 april 2015 vormen Jeroen en Richard samen de tennisorganisatie HD Tennis, waarbij Jeroen zich primair op het prestatieve gedeelte van de sport richt. Hij traint voornamelijk regionale en nationale talenten.