“There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work, and learning from failure.”

our story

Tennisschool

Hdtennis is een tennisschool waarbij kwaliteit en plezier hand in hand gaan. Wij stellen als doel om jonge spelers in een prettige professionele omgeving het maximale uit hun mogelijkheden te laten halen.

Om als tennisschool deze kwaliteit te kunnen waarborgen, volgen de trainers ook regelmatig kennissessies bij de KNLTB, om up-tp-date te blijven.

 

“Don’t let the fear of losing be greater than the excitement of winning.”

Talent

Talentontwikkeling

Gaat over hoe een tennisorganisatie omgaat met het aanwezige talent en de mogelijkheid geeft om talent te ontwikkelen. Ieder kind heeft talenten En hoe meer je die talenten prikkelt, hoe groter de kans dat ze aan de oppervlakte komen en zich ontwikkelen.

Wij willen jonge, talentvolle spelers de gelegenheid bieden om tot optimale prestaties te komen. Daaraan gekoppeld werken wij ook samen met meerdere partners, o.a. met een sportpsycholoog en een voedingsdeskundige.

Sportpsycholoog

Om de mentale weerbaarheid van jonge spelers te ontwikkelen, schakelen wij een sportpsycholoog in die de speler individueel kan coachen op punten waar het vastloopt. Concentratieproblemen, spanning, angsten, frustratie, etc; allerlei punten die een beperking kunnen vormen in de ontwikkeling van het talent. De sportpsycholoog zal deze probleempunten aanspreken en de tools aanreiken om hier beter mee om te gaan.

Voedingsdeskundige

De fysieke ontwikkeling van een talent komt voor een deel op de trainingen aan, maar minstens zo belangrijk is de voeding(rust) en daarvoor werken wij samen met een voedingsdeskundige. Die zorgt voor de juiste afstemming tussen het trainen en de rust met een gebalanceerd voedingsprogramma, die voor elke speler apart kan worden opgesteld.

Unieke niveaubepaling

Om het niveau van een potentieel talent te bepalen, werken wij met fysieke testen om sporters beter meetbaar te maken.  Daarom hebben wij een samenwerking met Skills Intelligence. Op individueel niveau worden op basis van de testresultaten profielen opgesteld en kan de ontwikkeling worden bijgehouden.

Trifora

Naast specifieke partners voor de ontwikkeling van het talent, werken wij ook samen met de grote professionele sportschool Trifora. Hier hebben wij de beschikking over bijzonder veel faciliteiten, wat het tot een ideale trainingslocatie maakt. Dankzij de indoor tennisbanen zal de training altijd doorgaan, ook in de winter en bij slecht weer.

Vanuit dit centrale punt worden diverse toernooien georganiseerd en naast dat wij daar selectie- en regiotrainingen verzorgen, is iedereen er welkom voor recreatieve- en groepstrainingen. Met Trifora in de arm hebben wij alles in huis om aan ieders wensen te voldoen.